marți, 9 ianuarie 2018

Simți că te afli în criză de timp?Ești nervos și iritat? Află cum să îți organizezi timpul corect!Fii un om de succes! La mulți ani!

Lectură terapeutică și aplicativă:
Despre importanța timpului: Timpul este momentul prezent, care nu se mai repetă. In momentul prezentului, omul ește implicat în diferite activități. În aceste momente persoana, de cele mai multe ori ,se află în criză de timp, vă este cunoscută această situație? Atunci când spui disperat: Nu reușesc nimic, nu am timp suficient, întîrzii, sau astăzi iar nu am reușit să mă odihnesc. Aceste stări de nervozitate sunt obositoare și drept rezultat acționează direct la starea emotională și psihică a persoanei. Unele efecte in urma crizei de timp:
a. Îți simți corpul slăbit, ai migrenă, stare de greata,dureri de burtă, sau dureri în alte zone ale corpului.
b.Starea emoțională: ești trist, plângi,ai tendința de a te izola;
c.Ai gânduri negative: Eu nu reușesc nimic, eu nu știu ce să fac, planurile mele s-au stricat, eu nu vreau să fac nimic...;
d.Scade pofta de mâncare, devii mai lent, scade atenția și concentrarea, scade dorința de comunicare
Atenție!:Omul, fiind, în stările descrise mai sus, nu este capabil să-și atingă obiectivele, să-și îndeplinească visele si dorintele sau să facă activitățile, care sunt necesar să fie finisate într-un anumit timp și să ai timp si pentru relaxare. Toate aceste dificultăți apar pentru că omul nu a învățat să-și organizeze timpul corect.
În continuare, vă prezint pasii, care sunt necesari de urmat, atunci când vă organizați timpul:
1. Scrie toate activitățile tale pe o foaie și în dreptul lor scrieți data limită când acestea trebuie să fie îndeplinite.
2.Există două feluri de activități: cele de scurtă durată și de lungă durată.
3.Luați fiecare activitate în parte, unde aveți indicată data limită de îndeplinire, si adaugați tipul de activitate( de lungă durată sau de scurtă durată)
4.Aproximează timpul necesar pentru îndeplinire a fiecărei activități în parte.
5. Alege cât timp acordați fiecărei activități
6. Alege activitățile, care sunt necesare să fie îndeplinite, neapărat astăzi.( când alegi acele activitați extrem de importante răspunde la următoarele întrebări: Ce se întîmplă, dacă las această activitate pentru ziua de mâine, voi reuși să o îndeplinesc la timp? Ce se întîmplă dacă nu îndeplinesc această activitate astăzi?)
7. Notează ora când începi să îndeplinești anumite activitățilede pe lista ta și după ce ai îndeplinit-o notează ora.( acest pas te va ajuta să înțelegi, de cât timp ai avut nevoie pentru a îndeplini o anumită activitate)
8.La începutul zilei citește lista de activități, analizează, de cât timp ai avut timp să îndeplinești fiecare activitate, în dreptul fiecărei activități scrie timpul( acest pas, te va ajuta să îți îmbunătățești timpul în care faci această activitate, data viitoare vei reuși să o faci mai repede)
9.Acele activități, care au rămas neîndeplinite/neatinse, pe lista dumneavoastră în ziua respectivă, le treceți pe toate în următoarea zi la început( de făcut mâine)
Cum se adaugă timpul de relaxare, în programul de activități:
* După 1-3 activitățile de scurtă durată, timpul de relaxare este de 15 minute. Timp, în care, poți să mănânci ceva, să stai cu ochii închisi, să îți relaxezi corpul, să asculți muzică etc. să faci orice activitate, care te relaxează, dar care nu durează mai mult de 15 minute.
* După o activitate de lungă durată, timpul de relaxare este de 30 de minute. Timp, în care, poti să te plimbi, să te întînzi în pat, să asculți muzică, să scrii, să citești, să faci orice activitate, care te relaxează, dar care nu durează mai mult de 30 minute.
* Timpul necesar pentru somn este de 7-8 ore. Timp, în care, corpul nostru se pregătește pentru o nouă zi.
Invață să îți organizezi timpul corect, astfel în cât să reusești să faci toate activitățile importante pentru tine și să ai timp și pentru relaxare. Trăiește sănătos! Fii un om de succes, folosește timpul în folosul tău!
Cu drag pentru voi,
Kate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți posta comentarii și ca Anonim!

Happy Valentine's Day

Lectură aplicativă și terapeutică. Ești singur/singură, nu ești implicat într-o relație amoroasă?Te simți singur, în timp ce prietenii...