luni, 18 iulie 2016

Ce este Iubirea?

Deseori, când auzim cuvântul “ Iubire” în mintea noastră pot apărea diverse imagini, care reflectă propriile amintiri, trăiri și emoții. Iubire însemnă, atunci când observi cum două persoane se plimbă împreună, iar în privirile lor poți citi fericirea. Iubirea părintească, iubirea dintre frați sau iubirea prin credință, toate acestea sunt manifestări ale acestui sentiment divin. Iubirea este o binecuvântare Cerească, care trebuie prețuită și păstrată în inimile noastre. Din păcate, în viața noastră modernă, cuvântul Iubire și-a pierdut valoarea, iar taina acestei Iubiri sacre, sincere și pure a rămas în trecut. Rar întâlnești oameni care să iubească cu adevărat, ei preferă să îmbrace o mască a indiferenței sau fiind actorii teatrului în fața societății, mimează iubirea, care, de fapt, nu există. Partenerii implicați într-o relație sunt preocupați atât de mult de telefoanele sau laptopurile sale super performante, încât uită să discute unul cu celălalt. Deși sunt “ aproape” gândurile lor sunt îndepărtate. Unii părinți sunt atât de ocupați, încât uită sau sunt prea epuizați ca să mai ofere dragoste copiilor săi,pentru că toată energia lor este concentrată, fie în dorința de a câștiga bani fie, crezând în sinea lor că copilul este deja mare și nu are nevoie de atenție și grijă din partea lor. Din cauza rutinei, iubirea prin credință este absentă, când înțelegi acest lucru spui vinovat: Nu am avut timp astăzi să mă rog, am avut multe de făcut, mă voi ruga mâine, însă acest „mâine” nu mai apare. Toate aceste lucruri se întâmplă pentru că oamenii au uitat ce înseamnă verbul “ a iubi ”. Acest verb face posibil ca “Iubirea” să existe în viața noastră.
      A iubi înseamnă să fii sincer și să nu fii indiferent sau egoist. A Iubi înseamnă a trăi prin Iubire, a o prețui și a o păstra în inima ta. A iubi înseamnă să fii alături la bine și la greu. A fi alături cu adevărat înseamnă nu doar prezența fizică, dar și cea spirituală. Uitați de telefoanele mobile sau laptopurile voastre importante și începeți să fiți în lumea reală alături de persoana iubită, să comunicați și să vă bucurați împreună de toate momentele frumoase sau să vă întristați de unele lucruri nu prea plăcute. Fiți cei care nu doar primesc „Iubirea”, dar și cei care o oferă! A iubi înseamnă a arăta că îți pasă de persoanele care sunt alături: Părinți, copii sau persoana iubită, soție sau prietenă…
        Indiferent de vârstă, fiecare om dorește să iubească și să fie iubit. Când o persoană implicată într-o relație spune : „ Eu te iubesc” este o invitație la veșnicie. Atunci când decizi să spui” Te iubesc” ești responsabil pentru fericirea persoanei iubite. Iubești atunci când simți această iubire cu toată ființa ta,când simți că existența îți este imposibilă fără această iubire: nu poți dormi,trăi sau respira fără persoana iubită, viața își pierde orice sens și vezi lumea prin prisma culorilor sumbre. 
    „ Dragostea”este explicată de către Apostoli în Biblie, fiind cel mai important tezaur, spre care trebuie să tindă oamenii.
    „Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte, Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap.13,4-8). 
   Observăm că Dragostea în timp a căpătat o altă valoare decât cea care este descrisă de apostoli. Dragostea înseamnă a ierta jignirile, a susține și a-ți ajuta aproapele, a rezolva conflictele. Dragostea este un scop, dar nu un mijloc de a realiza ceva.
     Iubirea înseamnă a Iubi și a Fi iubit, iar fraza “Te iubesc”, este o dovadă că Iubirea există în inima ta. Iubirea înseamnă a dărui în jurul tău căldură și lumină, dragoste și fericire. Iubirea înseamnă a avea credință și speranță. Dacă nu există Iubire în viața omului atunci el rătăcește prin lume, iar pașii lui se pierd prin mulțime transformându-se în singurătate. Acest om nu trăiește, dar supraviețuiește și îi este frică de propria umbră.
Cu drag pentru voi, Kate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți posta comentarii și ca Anonim!

Happy Valentine's Day

Lectură aplicativă și terapeutică. Ești singur/singură, nu ești implicat într-o relație amoroasă?Te simți singur, în timp ce prietenii...